BONOFEST

bonofest logo u okviru

Festival duhovne glazbe “Bonofest”

Bonofest je festival duhovne glazbe koje je pokrenuo 2006. godine fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru uz aktivne mlade okupljene u župnoj zajednici. Želja organizatora festivala je da i na ovaj način kroz pjesmu mladi očuvaju i ojačaju svoju vjeru.

Bonofest je festival duhovne glazbe koji je rođen sa željom da prije svega ohrabri mlade grada Vukovara u ustrajanju na putu dobra.

Želimo omogućiti mladima da Božja riječ kroz pjesmu uđe u srca mnogih mladih našega grada. Duhovnih festivala u ovim našim istočnim krajevima nema i zato nam je tim više drago što upravo Vukovar može biti mjesto gdje će se rađati nova duhovna pjesma i to ne samo za ovaj kraj nego i za cijelu Domovinu. Vukovar je grad srca i duše, jučer sačuvan, a danas i sutra treba biti oživljen ljepotom i snagom Duha Božjega. I budući da je jučer toliko toga razoreno u našem Vukovaru i u nepovrat izgubljeno, danas želimo mijesiti novi kvasac koji već sutra nešto novo stvara, ističe Jagodić. Dok gledamo kako mnoge zapadne zemlje gube svoj kršćanski identitet i svoje Kristovo lice, želja organizatora festivala je da i na ovaj način kroz pjesmu mladi očuvaju i ojačaju svoju vjeru.

fra Ivica Jagodić

Bonofest je zamišljen da ne bude natjecateljskog karaktera. Inicijator i organizator Bonofesta je Povjerenstvo za pastoral mladih koje djeluje pri župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, a fra Ivica Jagodić predsjednik je organizacijskog odbora.

Na festivalu nastupaju izvođači koje odabere stručni ocjenjivački sud nakon prijave na natječaj ili s pozivnicom Provjernstva.

Želja je organizatora da se putem Bonofesta Božja riječ kroz pjesmu unese u srca mladih, ali i svih Vukovaraca te da ih potakne na stvaranje i ljubav prema životu.


2015. g. predstavljena je nova himna Festivala:


Dokumentarni film o festivalu duhovne glazbe Bonofest

9,907 total views, 1 views today