Župni vjeronauk

Župni vjeronauk

Župni vjeronauk ima više ciljeva, jedan od njih je i priprema za sakramentalni život; objasniti smisao sakramenta i približiti nam živog Krista, trajno prisutnog u Crkvi. Oni koji žive sakramentalno i koji Boga u svom životu doživljavaju kao blisku Osobu (“člana obitelji”) koja ih prati i vodi kroz život, takva djeca zaista obećavaju će se sutra biti izgrađeni kao zreli ljudi i kršćani.

U iskrenoj suradnji vjeroučitelj – djeca – roditelj, gradi se dobar temelj za ostvarivanje Kraljevstva Božjeg već ovdje među nama Naime, odgoj u vjeri, djelo je cijele crkvene zajednice. Pritom je od posebne važnosti da roditelji, kao i cijela župna zajednica podržavaju vjeroučitelje i katehete. No, najveći naglasak ipak pripada roditeljima koji svoju vjeru na svjedočki način očitujete jer upravo to ostavlja odlučuući trag vjere kroz cijeli život.

Neka nas svekolike nadahnjuju riječi sv. Pavla: “Molimo vas, braćo: priznajte one koji se trude među vama, koji su vam predstojnici u Gospodinu i opominju vas; s ljubavlju ih nadasve cijenite poradi njihova djela! Gajite mir među sobom! Potičemo vas, braćo: opominjite neuredne, sokolite malodušne, podržavajte slabe, budite velikodušni prema svima! Pazite da tko komu zlo zlom ne uzvrati, nego uvijek promičite dobro jedni prema drugima i prema svima. Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu. Duha ne trnite, proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte: dobro zadržite, svake se sjene zla klonite!” (1 Sol 5,12-22).

 


CJELOVIT RASPORED ŽUPNE KATEHEZE

Osnovna škola
1. razred Četvrtkom 9 ili 15 sati
2. razred Utorkom 9 ili 15 sati
4. razred Utorkom 9:45 ili 15:45 sati
5. razred Petkom 16 sati
6. razred Petkom 16 sati
7. razred Svaki drugi ponedjeljak 16:30 sati
8. razred Svaki drugi ponedjeljak 16:30 sati

Srednja škola
1. razred Svaki drugi ponedjeljak 20 sati

Priprema za sakramente
Prva pričest
(3. razred)
OŠ D. Tadijanovića Utorkom 9 ili 16 sati
OŠ Mitnica Utorkom 9 ili 16 sati
OŠ A. Bauer Četvrtkom 9 ili 15 sati

Sveta Potvrda
(2. razred srednje)
1. skupina Utorkom 20 sati
2. skupina Četvrtkom 20 sati
3. skupina Subotom 10:30 sati

1,541 total views, 1 views today