„Susreti“

Susreti – Band duhovne glazbe

„Susreti“, band duhovne glazbe, nastao je prije 32 godine iz zajednice mladih „Susreti“, koja je djelovala na području naše župne zajednice prije Domovinskog rata. Rad banda obnovljen je 2008. Godine, kada smo, uz prigodni program obilježili 30-tu godišnjicu postanka zajednice.

Uz pomoć dobročinitelja, skupili smo instrumente i prateću opremu, a potom smo krenuli, kao nekada obilaziti, ponajprije braću franjevce, koji su bili vezani uz Vukovar, a potom i naše prijatelje koje smo upoznali kroz progonstvo, ali i sve one koji su čuli za nas i poželjeli nas čuti.

U osnovi, svoje djelovanje baziramo na slavljenju Boga, kroz sviranje svete mise, na nama svojstven, električni način. Također, bilježimo nastup na našem festivalu duhovne glazbe u Vukovaru „Bonofest“, pa možemo reći da nastavljamo i stvaralački rad pisanjem novih pjesama.

Cilj nam je svirati gdje nas pozovu, šireći Riječ Božju, ali i svjedočanstvo o Vukovaru, kakav je nekada bio, kako je stradao, ali i kako živi danas, te snimiti naš nosač zvuka (CD), s našim autorskim, duhovnim pjesmama koje su nastale u proteklih preko 30 godina.

Naš sastav broji 5 stalnih članova, od kojih četvorica sviraju i pjevaju, a jedan se brine za tehniku i prezentaciju. Povremeno nam se priključi i poneki stari član, jer naši članovi i svirači su rasuti po cijelom svijetu, a često surađujemo i s drugim izvođačima duhovne glazbe s područja našega grada. Želja nam je pronijeti našu strast za duhovnom glazbom i stečeno znanje, prenijeti na mlade, jer na taj način, koji je popularan, učvršćujemo naše veze s Bogom.

1,999 total views, 1 views today