Dječji zbor „Glasnici sv. Bone“

Dječji zbor „Glasnici sv. Bone“

Dječji zbor „Glasnici sv. Bone“ dječuje pri našoj župi u Vukovaru i trenutno broji 30 tak redovitih članova tj. djece od 1. do 8. razreda osnovne škole. Probe se održavaju redovno subotom u 10,00 sati, vodi se evidencija o dolascima. „Glasnici“ redovito pjevaju na euharistijskim slavljima nedjeljom u 11,00 sati što je i cilj ovoga zbora.

U nekoliko proteklih godina zbor je sudjelovao na Zlatnim harfama u Ilači, Vukovaru, Iloku,  Bapskoj i Tovarniku. Kroz više godina zbor je nastupao na festivalu duhovne glazbe „Bonofestu“ sa svojim autorskim pjesmama; zatim na božićnom koncretu „Tiha noć u Vukovaru“; gostovao je u proteklih desetak godina na više mjesta, u Čakovcu, Ljubljani, Sv. Križu Začertje, Posušju… Nastupio je u više navrata na Vukovarskim adventskim svečanostima.

„Glasnici“ uspješno surađuju s „Bonokazom“ – dječjim amaterskim kazalištem te s dječjom plesnom skupinom „sv. Klare“ koje također djeluju u našoj župnoj zajednici, te im pjevanjem uveličavaju njihove predstave.

Zbor je do sada vodilo više osoba kojih se djeca uvijek rado sjete: s. Alojzina Alšić, s. Alemka Štefanko, s. Jelena Kovačević, s. Mirjana Kesić, prof. Maja Dretvić, a sadašnje voditeljice su s. Doroteja Krešić i Matea Mađaroš.

Kao plod ustrajnog višegodišnjeg rada naših „Glasnika“ jest izdanje nosača zvuka pod nazivom „Anđeli ti pjevaju“ 2010. godine. Na njemu se nalazi 20 prekrasnih, dvoglasnih, duhovnih skladbi raznih autora. Promocija je održana 17. lipnja 2012. godine u Pastoralnom centru sv. Bone.

 

1,949 total views, 1 views today