Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Vukovar 2008 3

HKDMST – HRVATSKO KATOLIČKO DRUŠTVO MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA

HKDMST-a ogranak Vukovar dio je društva koje djeluje u cijeloj RH sa središtem u Zagrebu. Društvo je utemeljeno na Osnivačkoj skupštini 19.04.2010. godine  u Vukovaru. Duhovnik je fra Gordan Propadalo. Jednom mjesečno ( zadnji ponedjeljak u mjesecu nakon Svete Mise ) članovi društva okupljaju se s duhovnikom. Društvo aktivno sudjeluje u svim aktivnostima u župi. Okuplja medicinske sestre, tehničare i druge djelatnike u zdravstvu radi ćudorednog i strukovnog usavršavanja te radi promicanja kršćanskih načela u zaštiti zdravlja pučanstva i čuvanju ljudskog života od začeća do naravne smrti.

fra Gordan Propadalo, duhovnik

fra Gordan Propadalo, duhovnik

Ciljevi Društva su da, slijedeći smjernice Katoličke Crkve, Svetog Oca i Hrvatske biskupske konferencije:
– prati i oblikuje pitanja iz strukovnog djelokruga članova i njihove odgovornosti;
– da izravno sudjeluje u zdravstvenom životu sudioništvom u zasnivanju i upravljanju na području zdravstva;
– da proučava prijepore koji zadiru u različite zdravstvene službe i traži rješenja prikladna znanstvenom napretku te poštivanju pravednosti i dostojanstva ljudske osobe;
– da se zauzima za zaštitu i vrednovanje zvanja medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih struka i promicanje kršćenskih vrednota u zakonodavstvu i u zdravstvenim ustanovama;
– da potiče i potpomaže stvaranje skupina za širenje kršćanskih zasada u zdravstvenom okolišu, a koja se ostvaruje osobnim svjedočanstvom i zalaganjem.

Pozivamo sve kolegice i kolege i ljude dobre volje da nam se pridruže i daju svoj doprinos služeći našem Gospodinu za dobro svih vjernika!

2,245 total views, 1 views today