Predmolitelji časoslova

Zajednica predmolitelja časoslova

Zajednica predmolitelja časoslova započela je svoje djelovanje 2009. godine. S molitvom Božanskog časoslova u župnoj zajednici započeli smo s nakanom da što više naših vjernika animiramo za službenu molitvu crkve.

Srijedom petnaestak minuta prije Večernje mise molimo Večernju molitvu. Budući da većina nas iz naše zajednice, a i  župljana (izuzev Franjevačkog svjetovnog reda) nije imala prilike susresti se s molitvom liturgije časova, još uvijek se svi zajedno uhodavamo i upoznajemo s takvim oblikom molitve.

Nadahnuće koje nas je vodilo pri uvođenju molitve časoslova bio je poziv Drugog vatikanskog koncila da liturgija časova postane molitva svega Božjeg naroda. Želja nam je da što više župljana upozna ljepotu molitve i započne ju prakticirati ne samo u crkvi srijedom nego i svakodnevno bilo pojedinačno, bilo u obiteljima.

Zajednica predmolitelja časoslova zasad se sastaje povremeno i prigodno, obično u nekim jakim liturgijskim vremenima kao što je došašće i korizma. Za sada je desetak predmolitelja, nadamo se da će Gospodin blagosloviti naša nastojanja ok Njegove veće slave i providjeti još osoba koje bi bile spremne izdvojiti dio vremena i uključiti se u našu zajednicu predmolitelja časoslova.

 

1,749 total views, 2 views today