Molitvena zajednica

Molitvena zajednica Kraljica mira

Na inicijativu skupine vjernika naše župne zajednice počeli smo se okupljati u prostorijama Pastoralnog centra sv. Bono na zajedničkoj tjednoj molitvi nakon večernje mise. Voditeljica zajednice je s. Mirjana Kesić.

Cilj naše molitvene zajednice je biti pokretač u molitvenoj obnovi naše župne zajednice i naš osobni duhovni rast temeljen na nauku i tradiciji Svetoga pisma i Rimokatoličke crkve. Želimo promicati duhovnost zajedništva i razumijevanja prema svojim članovima i njegovati ljubav prema molitvi kojom se radosno slavili hvali Gospodin.

Zajednica nema formalnu strukturu, pravilnik niti vijeće pa tako niti voditelja u tom smislu. Njegujemo jedinstvo, zajedništvo, otvorenost i timsku međusobnu suradnju.

Plan nam je po svojim sposobnostima i darovima služiti u župnoj zajednici i biti vjerni Crkvi u evangelizaciji. Želimo neprestano poticati članove molitvene zajednice na ljubav. Isusova ljubav u nama prepoznaje potrebu za ljubavlju u srcima ljudi koji nas okružuju.

Redovitim tjednim susretima sudjeluje desetak članova i ne vodimo strogu evidenciju niti zapisnik jer se svi poznajemo. Program našega rada nije strogo određen; ovisi o potrebama članova, župskim aktivnostima i crkvenim blagdanima.

Molitveni sastanci imaju određenu strukturu i to:

–          Uvodna molitva

–          Pjesma

–          Čin pokajanja

–          Pohvalnice i spontana molitva (za papu, biskupe, svećenike, redovnike/ce, duhovna zvanja, obitelji…) Zastupljena je molitva za mlade, župljane, za stare i bolesne, za grešnike, molitva za duhovni rast, za osobne potrebe…

–          Blagoslov i završna pjesma.

Njegujemo kršćansku duhovnost i gajimo pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji. Želja nam je da kao vjernici molitvom damo svoj doprinos u današnjem društvu i crkvi i na pristupačan način posredujemo Božju riječ svojim bližnjima.

2,481 total views, 1 views today