Misijska zajednica

Misijska zajednica

FxCam_1350811371401

FxCam_1350810459810

Misionarsko djelovanje Crkve predstavlja prijeku potrebu. Misije su još uvijek daleko od svog ispunjenja, te se stoga koliko je moguće više i iz ovih naših krajeva zalažemo biti u službi pomoći.

Sastaje se po potrebi, tj.  prigodno. Kroz cijelu godinu (za Uskrs, Božić…) i imamo radionice u koje uključujemo i animiramo djecu, mlade i odrasle župljane. Nastojimo iskoristiti svaku priliku i prigodu za naše djelovanje. No, svakako da smo najviše usmjereni na misijsku nedjelju.
Zahvaljujući vrlo lijepoj suradnji s našim hrvatskim misionarima Misijska zajednica pri našoj župi, povodom misijska nedjelje na treću nedjelju u listopadu, organizira nekoliko aktivnosti:FxCam_1350810507710

• izložbena prodaja kolača;
• misijske kutijice postavljene u raznim institucijama kako bi svatko mogao darovati za misije;
• izrada i prodaja nakita i ostalih rukotvorina organizira se preko djece, mladih i odraslih;
• sakupljanje praznih boca.

Uz sve ove aktivnosti, koje su svake godine pomalo drugačije kreativne, skupljaju se i milodari u crkvi. Djeci i mladima u okviru vjeronauka govori se i prikazuju prezentacije i filmovi na temu misija. Vrhunac pažnje prema misijama je na svečanoj euharistiji na Misijsku nedjelju kada se moli, govori i pomaže misijama.
Animiranjem Misijske zajednice odazivamo se ovom plemenitom djelovanju Crkve. Želimo i dalje pomagati onima koji su u potrebi jer… „što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće meni učiniste!“ (Mt 25,40).

1,979 total views, 1 views today