Ministranti

Ministranti

Skupina ministranata sastaje se redovito subotom u 11,30 sati. Cilj skupine jest priprema za nedjeljna euharistijska slavlja, kao poslužitelji oltara da se kroz druženje, igru i sport, međusobno što bolje upoznaju. Prije svega subotom vježbamo posluživanje i kako se ponašati u crkvi za vrijeme euharistijskog slavlja. Iako nemao neki određeni plan i program, ali uvijek imamo što raditi i u nečemu sudjelovati. Prigoda je da tada naučimo nešto i o pokojem svecu ili bolje upoznamo evanđelje kroz čitanje Svetog pisma.

U prosjeku nas je oko 15-20 ministranata. Imamo zajedničku molitvu u kojoj molimo za potrebe naših obitelji i župne zajednice.

Zbog svoje prisutnosti i angažiranosti nerijetko bivamo nagrađeni. Išli smo godinama na ljetovanje na more, ponekad igramo tombole, idemo na razne izlete, a i nagrade neizostanu.

Prijatelji smo svakome čovjeku, uvijek smo spremni pomoći i na osnovu apostola koji su uvijek bili uz Isusa, želimo i mi svojim primjerom pokazati da i mi idemo njihovim putem, jer znamo da je Bog put koji idemo, jedini pravi put, istina i život koji nam je dan, koji živimo u službi Njegovoj i Njemu na slavu.

1,816 total views, 1 views today