Kreativna skupina

Kreativna radionica

[ova skupina je trenutno neaktivna]

Kreativna radionica sastaje se subotom u prijepodnevnim satima, a na njoj sudjeluju djeca iz osnovnih škola. Najprigodnije vrijeme kreativne radionice je uoči velikih blagdana kada cijeloj župnoj zajednici može ponuditi njihovih uradaka.

Poželjno je da se u radionicu odazovu više starija djeca viših razreda jer bolje savladavaju razne tehnike u izradi zamišljenih uradaka.

U vremenu do sada bilo je zaista vrlo kreativnih dostignuća. Tako bi oslikavali stakla akrilnim bojama, izrađivali bi slike, savladavali bi „salvetne“ tehnike, izrađivali bi nakit i druge predmete od Fimo mase, te prirodnih materijala, tijesta, drveta; zatim bi izrađivali lutke, razne aranžmane i druge predmete od komušine i suhoga cvijeća.

U planu je provesti radionice ručnog rada s djecom osnovnoškolske uzrasti, primjera, običnog veza, zlatoveza, štrikanja i heklanja.

Cilj ovih radionica je upoznati djecu novim tehnikama izrade predmeta, učiti ih starim tehnikama stvaranja koje polako nestaju ili „padaju“ u zaborav, ali iznad svega, budući da su radionice karitativne naravi, svrha im je pobuditi u djeci osjećaj za bližnje u potrebi.

1,835 total views, 1 views today