Info skupina

Info skupina

[ova skupina je trenutno neaktivna]

Informatička zajednica osnovana je 2007. godine prigodom otvaranja informatičke učionice koja ja tada bila opremljena s darovanim ili donatorskim računalima. Info zajednicu čine članovi koji se brinu oko uređivanja župskih Oglasa, web stranice, općenito rada svih kompjutera u pastoralnom centru, samostanu i župnom uredu, i na koncu oni daju pouke za rad na računalu i o informatičkom obrazovanju.

Posebno su bili značajni informatički tečajevi koji su se održavali tijekom cijele školske godine, a na njima su ponajviše sudjelovali naša starija braća i sestre koji nisu imali negdje mogućnosti tako nešto naučiti. Tako je prošlo više generacija koji su naučili raditi na kompjuteru i stekli vještinu da mogu napisati dopise u wordu, poslati mail ili surfati na internetu.

Uz ovu info skupinu, odnosno računala u pastoralnom centru, vezana su mnogobrojna djeca koja,  prije ili poslije vjeronauka ili svoje skupine, provode vrijeme na računalima.

Nažalost darovani kompjuteru polako ulaze u zastaru i idu svome kraju. Osim toga, naša info učionica s računalima imala je daleko veću ulogu u samom početku jer tada nije bilo jednostavno našim obiteljima nabaviti odmah računalo, što je danas sasvim normalno da svaka obitelj ili kuća posjeduje po nekoliko računala.

1,816 total views, 1 views today