Hodočasnička skupina

Hodočasnička skupina

Pri župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru djeluje zajednica vjernika hodočasnika. Jezgru te zajednice čine oko 20-tak vjernika koji oko sebe okupljaju i druge vjernike, tako da na veća hodočašća uvijek ide oko 40-50 vjernika.

Imamo redovita hodočašća na prvu subotu u rujnu Gospi od Utočišta u Aljmaš, na drugu nedjelju u rujnu Gospi od Hrasta na Priljevo, a svake godine odlazimo na jedno veće i duže hodočašće.

Također redovno (jednom godišnje) organiziramo dvodnevno hodočašće u Međugorje s posebnim naglaskom na roditelje djece koja se pripremaju za sakramente prve svete pričesti i svete potvrde.

Do sada smo hodočastili u:

 • Padova, Asiz i Rim
 • Sveta zemlja
 • Fatima
 • Putevima sv. Pavla u Tursku
 • Putovima sv. Franje i drugih svetaca u Italiju (Padova, LaV erna, Asiz, Cascia – sv. Rita, Loreto.

Svrha našega hodočašća je bolje upoznati korijene naše vjere, život i djela svetaca kojima hodočastimo. Prije svakoga hodočašća okupimo se u nekoliko navrata poradi svih potrebnih informacija i duhovne pripreme koja je obično neposredno pred put.

Na našim duhovnim putovanjima ili hodočašćima prate nas naši svećenici ili časne sestre.

O našim doživljajima i iskustvima i milostima koja smo na hodočašću doživjeli prenosimo i svim vjernicima naše župne zajednice. Nadamo se uvijek novim i lijepim hodočašćima.

 


IZRAEL – SVETA ZEMLJA

25. 06. 02. 07. 2013. 

25.VI. (utorak) Sastanak svih hodočasnika u zračnoj luci u 09.15 h. Polijetanje zrakoplovom za Tel Aviv u 11:50 h, slijetanje u Tel Aviv u 16:00 h, po lokalnom vremenu. Odlazak autobusom u Tiberijas. Smještaj u hotel. Večera.

26.VI. (srijeda) Ustajanje u 7.00h. Doručak u 7.30h. Polazak u 8.00h. Odlazak u Kanu Galilejsku (posjet dvorani u kojoj je Isus učinio svoje prvo čudo). Odlazak u Nazaret. Crkva i špilja Marijina začeća (sv. misa u špilji u 11 h), crkva svetoga Josipa. Odlazak  u Haifu. Ručak. Bahajski vrtovi. Karmel (Stella Maris). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

27.VI.(četvrtak)  Ustajanje u 7.00 h. Doručak u 7.30 sati. Tabga (umnažanje

Kruha) . Crkva Petrova  prvenstva.Kafarnaum. Brdo blaženstva (sv. misa u 11.00h). Kibuc Ginosar. Vožnja brodicom. Ručak (Petrova riba). Nakon ručka odlazak na brdo preobraženja Tabor. Povratak u Tiberijadu. Posjet tvornici dijamanata. Povratak u hotel.Večera. Noćenje.

28.VI. (petak) Ustajanje u 07.00 h. Doručak u 07.30 h. U 08.00 h odlazak sa svim stvarima. Vožnja dolinom Jordana. Jerihon-(sv. misa u 12.00 h). Mjesto Isusovog krštenja na rijeci Jordan. Kumran. Ručak. Mrtvo more (plutanje kupanje).  Vožnja Judejskom pustinjom pokraj Milosrdnog Samaritanca. Betanija. Lazarov grob. Crkva Marte i Marije. Dolazak u Jeruzalem. Smještaj u hotel. Večera u 19.00h

29.VI. (subota)Ustajanje u 7.00. Doručak u 7.30h. U 8.00 h polazak. Džamija Uznesenja. Pater Noster. Vidikovac. Židovsko groblje. Maslinska Gora. Dominus Flevit. Getsemani (sv. misa u 11.00h). Špilja izdaje. Crkva Marijina groba. Ručak. Poslije podne: Vrata sv. Stjepana. Bethesda. Crkva sv. Ane. Via Dolorosa (križni put). Crkva sv. Groba. Večera u 19.00h

30.VI.(nedjelja) Ustajanje u 7.00h. Doručak u 7.30h.Novi Jeruzalem: Jad Vašem i Kneset. Ain Karem. Odlazak u Betlehem. Pastirska polja (sv. misa u 15h). Ručak. Crkva Isusova rođenja. Crkva svete Katarine. Špilja Dojenja.Večera u 19.00h.

01.VI. (ponedjeljak) Ustajanje u 07.00 h. Doručak u 07.30 h. U 08.00h polazak. Zid plača. Cardo (Rimski Jeruzalem). Sionska Vrata. Kršćanski Sion. Dvorana posljednje večere- sv. misa u 11.00h). Davidov grob. Dormitio (crkva Marijina usnuća). San Pietro in Galicantu. Ručak. Slobodno do 18.00 h.Večera u 19.00h. Noćenje.

02.VI.(utorak). Ustajanje u 03.30 h. U 04.00. h, odlazak autobusom u zračnu  luku Ben                                                                                                                                                                         Gurion. Polijetanje zrakoplova u 07:50 h, slijetanje u Zagreb u 10:25 h po našem vremenu.

Voditelji : Prof. dr. Božo Lujić (biblijski) i Marijan Tunić (turistički)

Sve informacije o hodočašću: Marijan Tunić, 098 901 4 996. E-mail: marijan.tunic@gmail.com

CIJENA – 1430  USD.

Moguća korekcija cijene u slučaju poskupljenja avionske karte ili aerodromske pristojbe.

U cijenu aranžmana  je uključeno: zrakoplovna karta i zrakoplovne pristojbe, puni smještaj u hotelima (doručak, ručak, večera). Napojnice. Putovanje autobusom,  brodica po jezeru, taksi na Tabor. Stručno vodstvo i ulaznice.

Grupno zdravstveno osiguranje je obavezno te je uračunato u cijenu. Svaki putnik je zdravstveno osiguran na oko 12.000,00 eura.

Putovnica mora biti važeća od dana putovanja najmanje 6 mjeseci.

Prilikom prijave  treba obavezno donijeti kopiju putovnice i 300 USD.

Možete plaćati na rate do polaska ili prilikom prijave možete uplatiti sav iznos.

UPUTSTVA ZA PUTOVANJE U IZRAEL

SMJEŠTAJ U IZRAELU

U Izraelu smo smješteni u hotelima 3 i 4*  Smještaj je u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Jednokrevetna soba se doplaćuje 360 USD. Svaka soba ima WC i tuš. U cijenu nije uključeno piće.

CARINSKE FORMALNOSTI I PUTNA PRTLJAGA

Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz zemlje. Dobro je da sve podatke pripremite unaprijed (broj kamere i sl…). Imajte u tu svrhu aparate pri ruci.

Svaka osoba ima pravo nositi u koferu stvari u težini do 20 kg. Veće kofere predajete na šalteru i oni idu u zrakoplov odvojeno od vas, a manju, ručnu prtljagu (koja stane u pretinac iznad sjedala putnika) uzmete sa sobom u zrakoplov. U ručnoj prtljazi ne smijete imati kozmetiku, tekućinu i oštre predmete kao što su nožići škarice itd, dok u kofere nemojte staviti ništa što u sebi ima bateriju. U zračnim lukama uvijek ostajte uz svoje stvari i čuvajte ih. Za vrijeme putovanja, osobito u Jeruzalemu, treba čuvati svoje stvari (osobito dokumente i novac). Zbog džepara najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata te krupniji novac i dokumente čuvati u njoj a ostalo možete imati u džepu. Kupovanje izvan trgovina često nije sigurno – džepari nisu nasilni ali koriste gužvu i kradu.

NOVAC

U Izraelu je u opticaju izraelski novac šekel ali se može plaćati u američkim dolarima i eurima. Ako budete plaćali u dolarima onda je najbolje plaćati sitnim dolarima (jedan, pet, deset, dvadeset dolara). Primaju i travellers čekove i kartice (u većim dućanima).

KLIMA, ODJEĆA I OBUĆA

Izrael je zemlja sa suhom klimom tijekom veceg dijela godine.

Obucite se slojevito (majca kratkih rukava, košulja…).

Budući da u proljetnim i jesenskim mjesecima nije jako vruće te je moguća i pokoja kiša, ponesite koju topliju vestu ili proljetnu jaknu i dodatnu obuću. Također ponesite mali kišobran ili laganu kabanicu. Obuća treba biti udobna, pogodna za duže šetnje. Ne zaboravite kupaće kostime ukoliko se želite okupati tj. «plutati» u Mrtvom moru!

SLIKANJE I SNIMANJE

Na većini lokaliteta je dozvoljeno slikanje i snimanje. Na mjestima gdje nije, bit ćete pravovremeno obaviješteni.

RAZNO

Hranu sa sobom nije potrebno nositi.  Voda je u Izraelu pitka i hrana zdrava. Cijepljenja nisu potrebna.  Hodočastimo sigurnim putovima gdje nema nemira. Hodočasnici uživaju u Svetoj zemlji posebni status, i nitko ih nigdje ne napada. Prema hodočasnicima su dapače i Izraelci i Palestinci vrlo ljubazni.

Potreban je oprez radi karađa; treba dobro čuvati svoje dokumente i novac.

U hotelskim sobama nemojte ostavljati vrijedne stvari: dokumente, novac i slično.

GSM TELEFONIRANJE

Naši GSM operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj iznosi oko 2.50 eur od 8 – 20h, po noći oko 2 eur, dok je cijena poruke 0.50 eur. Preporučamo osobno provjeriti promjene u cijenama. Telefoniranje iz hotelskih soba je vrlo skupo i to svatko sam plaća.

Uvjeti otkazivanja putovanja

U slucaju odustajanja od putovanja organizator ima pravo zadržati uplaceni iznos prema slijedećem, osim ako si putnik ne pronade adekvatnu zamjenu :

0-7 dana zadržavamo 100%  iznosa; 8-21 dana zadržavamo 50%  iznosa; 22-30 dana zadržavamo  25%  iznosa

Zadržavamo pravo  manjih izmjena u rasporedu hodočašća. Također, s obzirom da se radi o charter letovima, moguće su izmjene vremena polijetanja (ali svakako unutar dana predviđenog za polazak i povratak) o čemu će svi putnici biti pravovremeno obaviješteni.


 

3,630 total views, 1 views today

POBOŽNOST

 • Molitva krunice
  Svaki dan u 18 sati
 • Pobožnost sv. Antunu
  Utorkom prije večernje mise
 • Molitva Časoslova
  Srijedom u 18:15 sati
 • Euharistijsko klanjanje
  Četvrtkom nakon večernje mise
 • Križni put [u korizmi]
  Petkom u 18 sati
  Nedjeljom u 10:30 i 18 sati
 • ŽUPNA KATEHEZA

 • Niži razredi osnovne škole

  1. r. četvrtkom u 15 sati

  2. r. svaki drugi utorak u 15

  4. r. petkom – svaki drugi tjedan u 16

 • Prvopričesnici

  3. r. (A. Bauer) utorkom u 16

  3. r. (D. Tadijanović) svaki drugi utorak od 16 do 17,15

  3. a r. (Mitnica) svaka druga srijeda od 14,15 do 16,10

  3. b r. (Mitnica) svaka druga srijeda od 16,15 do 17.35

 • Viši razredi osnovne škole

  5., 6. r. petkom – svaki drugi tjedan u 17

  7. r. petkom u 17

  8. r. petkom u 20:00

 • Srednja škola
  1. r. petkom u 20 sati (Frama)
 • Krizmanici
  1. skupina: ponedjeljkom u 20 sati
  2. skupina: četvrtkom u 20 sati
  3. skupina: subotom u 10 sati
 • TJEDNI ŽUPNI SUSRETI

 • Frama

  Petkom u 20:00 sati

 • Zbor sv. Cecilije
  Utorkom i petkom nakon večernje mise
 • Zbor mladih “Vis Damjan”
  Četvrtkom u 19:30 sati
 • Dječji zbor “Glasnici sv. Bone”
  Subotom u 10 sati
 • Molitvena zajednica
  Ponedjeljkom nakon večernje mise
 • Ministranti
  Subotom u 11 sati
 • Zajednica sv. Marte
  Ponedjeljkom u 8 sati
 • Framica
  subotom u 11 sati
 • MJESEČNI ŽUPNI SUSRETI

 • Franjevački svjetovni red
  Prve srijede u mjesecu nakon večernje mise
 • Obiteljska zajednica
  Treće srijede u mjesecu nakon večernje mise
 • Vjera i svjetlo
  Druge nedjelje u mjesecu u 17 sati