Dječje amatersko kazalište „Bonokaz“

Dječje amatersko kazalište „Bonokaz“

Dječje amatersko kazalište okuplja djecu iz svih triju osnovnih škola s područja naše Župe sv. Filipa i Jakova.

Cilj ove dječje skupine je riječima, igrom, pjesmom i glumom upoznati i ljudima približiti lijepe primjere kršćanskoga života.

U proteklim godinama imali su više zapaženih predstava. Za Božić je predstavljen mjuzikl „Gabrijelova priča“, za blagdan sv. Antuna izveli su predstavu o životu sv. Antuna Padovanskog i sv. Franje Asiškog. Sudjelovali su u drugim svečanim događanjima u okviru župne zajednice, a i grada – na božićnom koncertu „Tiha noć u Vukovaru“, Vukovarskim adventskim svečanostima, misijskim nedjeljama, dječjim polnoćkama… itd.

Svoje pripremljene predstave daruju u pastoralnom centru osnovnom školama s područja naše župe koje se redaju prema dogovorenim terminima, a jednako tako iste predstave daruju i Domu za starije osobe. Sa svojim predstavama gostovali su u Osijeku, Đakovu, Čakovcu i Posušju.

Bonokaz vodi vjeroučiteljica Marina Živić, a veliku podršku za svaku predstavu u scenografii pridonosi gđa Vilma Vidović. Naravno, roditeljska podrška je neizostavna u vožnji autima na „turnejama“, pripremi predstave, rekvizitima, šminkama, frizuri i sl.

U Godini svećenika predstavljen je djelo i osoba našega blaženika Alojzija Stepinca. Predstavlja je izvanredno uspješno izvedena i primljena kako u našoj župnoj zajednici tako i na gostovanjima.

Oduševljeni životima mnogih svetaca i blaženika u našoj Rimokatoličkoj crkvi želja je i dalje upoznavati i predstavljati svete osobe što je ujedno poticaj da više ljubimo i Boga i ljude, te rastemo na dobro naše župne zajednice i cijele Crkve.

 

1,818 total views, 1 views today