Pomoć stadalima u potresu

 • Pomoć stadalima u potresu|2. siječnja 2021.

  Dragi vjernici i svi ljudi dobre volje!

  Zadivljeni smo zasigurno svime onim što mnogi čine, pitamo se možda kako mi možemo pomoći? Za prvu ruku nakon vijesti o teškom potresu hvalevrijedna je svaka poslana boca vode, higijenska potrepština, hrana, odjeća itd… No, mišljenja smo da naša braća i sestre nastradala u potresu trebaju pomoć i za svoj NOVI POČETAK, za ovu odluku da budu i ostanu na svome, premda će morati popravljati oštećene kuće a mnogi od njih i graditi ispočetka. Zato naša braća i sestre stradala u potresu ne trebaju našu pomoć samo danas ili sutra nego i za mjesec dana, dva, ili više njih.
  Puno je onih koji trebaju našu pomoć. Vodimo se riječima Majke Terezije: „ Ako ne možeš nahraniti 100 ljudi, nahrani barem jednog čovjeka“. Zato ćemo se i mi povezati u lanac dobrote. Ujedinimo se u molitvi, ali i u konkretnoj pomoći. Svatko može manje ili više odvojiti, jer tek kad se svi uključimo bit će to veliko djelo ljubavi prema onima koji nas zaista trebaju. Potaknite sve oko sebe, s kojima živite, radite i s kojima se družite, koji možda i sami traže najbolji način da pomognu. Neka iz svih nas progovori ono veliko ljudsko srce, ona kršćanska svijest koju je sv. Franjo uobličio govoreći:
  Non sibi soli vivere, sed et aliis proficere – Ne samo sebi živjeti, nego i drugima koristiti“.

  Iskustvo darovane ljubavi je najbogatije iskustvo. Vašim darom vaš život i život bližnjih činite boljim i radosnijim nastradalima od potresa. To je onaj sebedarni iskorak u vjeri, u novo povjerenje u Boga i ljude. To je abrahamski iskorak iz religioznih navika u novu zemlju i u nove bližnje koje vi obdarujete svojim darom.

  pomoc-stradalima-u-potresu

  982 total views, 1 views today