Naša izdanja

Franjevački kompleks u crtežu

Franjevački samostan i crkva iz ruke p. Ante Perkovića

 

Naša manja izdanja su sljedeća: 

Klanjamo ti se smjerno – pjesmarica za klanjanje (2005.); Gospodine, što hoćeš da učinim – p. Francesco Marchesi – životopis sv. Franje na temelju Legende trojice drugova (2006.); Raspored sati na početku školske godine; S anđelima kroz došašće (2007.); U Vukovar za istinu i pravdu – hodočasnički vodič (2007). Moj korizmeni vodič (2008.); Moj euharistijski susret – svojevrsni vjeronaučni indeks (2010.) Križni put za djecu (2011).

 

A veća izdanja u širem obliku predstavljamo:

PJESMARICA ZA MLADE “HVALJEN BUDI”

U izdanju župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, Festivala duhovne glazbe “Bonofest” i Osječkog lista, d.o.o. iz tiska je izašla pjesmarica za mlade HVALJEN BUDI.

Pjesmarica bez nota

Pjesmarica bez nota

Pjesmarica s notama - omot

Pjesmarica s notama

Nakon više od dvije godine rada na prikupljanju i obradi pjesama pjesmaricu su u povodu 800-te obljetnice osnivanja Franjevačkog reda pripremili članovi Franjevačke mladeži Vukovar zajedno s redovnicama sv. Križa iz Đakova i glazbenom skupinom “Novo svitanje” iz Zagreba.

Pjesmarica u dvostrukom izdanju donosi 376 pjesama iz bogate tradicije hrvatskog naroda, poznate duhovne popijevke, kao i novije napjeve naših mlađih skladatelja. Izdanje s notama i akordima za gitaru tiskano je na 450 stranica u formatu 21 x 28 cm.

Drugo “džepno” izdanje sadrži samo tekstove na 350 stranica formata 16 x 10 cm. Obje pjesmarice tiskane su na biblijskom papiru.

Pjesmarica je namijenjena susretima mladih vjernika, da im omogući lakši, neposredni i živi izražaj srdaca pred Gospodinom. Ona želi biti samo sredstvo, biti u službi, jer se mladi danas najlakše izriču kroz pjesmu, molitvu i susrete.

Pjesmarica-note

Napravljena je da bude na korist mladima u njihovim najrazličitijim susretima, hodočašćima, duhovnim obnovama, katehezi i sl., a ujedno je i konkretno pomagalo za rad s mladima. Stoga je u “džepno” izdanje uvrštena i službena molitva Crkve Jutarnja i Večernja, odnosno 4 tjedna Psaltira (iz Časoslova) s vlastitim antifonama i molitvama liturgijske godine, a na kraju se nalaze i molitve iz franjevačke baštine.

Važno je napomenuti, kako ovo nije liturgijska pjesmarica, no ipak donosi i pjesme koje se nalaze u liturgijskim pjesmaricama, pa se stoga mogu pjevati i u liturgiji, vodeći računa o liturgijskim crkvenim propisima. U tom smislu predgovor je napisao đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić koji je i pohvalio inicijativu za ovo trenutno najopsežnije izdanje za mlade.

 

Nedjeljna i blagdanska razmišljanja

NEDJELJNA I BLAGDANSKA RAZMIŠLJANJA – GODINE A, B i C

Ova knjiga nastala je, kako bi se to tehnički smjelo reći, „na terenu“. Naime, Marija Kovačević po struci je mr. tehnologije, radila je u gospodarstvu i bavila se istraživačkom radom, odnosno nastavničkim poslom na području „identifikacije tekstilnih vlakana kemijskim metodama“, a nakon umirovljena studira dopisnu teologiju i aktivno sudjeluje u biblijskoj zajednici Pastoralnoga centra sv. Bono u župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Pripremajući se za rad spomenute zajednice, uredno, studiozno i pedantno bilježi sve u svoju bilježnicu, a nakon susreta zapisuje svoja razmišljanja i sve ono što je povezano sa zadacima koje je vrlo savjesno shvaćala i prihvaćala. Tako je obradila liturgijska čitanja svih triju liturgijskih godišta, a ovo je prva knjiga koja se objavljuje s uvjerenjem da će poslužiti pojedincima i zajednicama koji su zauzeti u liturgijskim ili biblijskim zajednicama. Materijal koji se nalazi u ovoj knjizi, koja obrađuje godište B, plod je odlične suradnje autorice s fra Ivicom Jagodićem, župnikom i s prof. dr. Mariom Essertom koji je računalno pratio, obradio i uredio tekst za objavljivanje. Knjiga izlazi kao suizdanje Dopisne teologije „Fra Jerka Fućaka“, Kršćanske sadašnjosti d.o.o. i Župe sv. Filipa i Jakova iz Vukovara.

 

CRKVA I VUKOVARSKI FRANJEVCI

Monografija naslovnica

Naslovnica Monografije

Iz recenzija:

Jednostavnom povijesnom i pastoralnom naracijom te govorom slika, ova monografija posreduje franjevačko poslanje i služenje Bogu i čovjeku te franjevačku ulogu u očuvanju i stvaranju hrvatskog katoličkog identiteta tijekom stoljeća a posebice za vrijeme srpske agresije na Vukovar kada su franjevci zajedno s hrvatskim narodom trpjeli, protjerani iz Vukovara i odvedeni u srpske koncentracijske logore, zajedno bili u progonstvu i vratili se u uništeni grad kako bi ga zajedno duhovno i materijalno obnavljali. Stoga je ova dojmljiva monografija otvorena i živa memorija u kojoj su sv. Bono, premda izgorjeli, snažnije prisutan u srcima Vukovaraca; nanovo podignuti crkveni zvonici, snažniji su znak i poziv na molitvu; stare knjige franjevačke knjižnice, „ranjene“, snažnije pričaju i Vukovarci, premda s dubokim ranama rata, vjeruju, svjedoče i žive upravo jer postaju članovima žive jezgre franjevačke župne zajednice. Franjevci svećenici i njihove žive zajednice vjernika otvaraju nadu i jesu nada Vukovara, što ova knjiga nedvojbeno i pokazuje: Vukovar živi.
Monografija Crkva i vukovarski franjevci je stručna knjiga u kojoj se prepoznaje dinamička franjevačka župna zajednica kao prototip duhovno-pastoraIne i moralne obnove Vukovaraca s jedne strane, a s druge pak strane sakralna obnova franjevačkog samostana i crkve kao prototip materijalne obnove hrvatske kulturne baštine nakon srpske agresije na grad Vukovar prije dva desetljeća. Pastoralno-duhovna obnova ostvaruje se pomoću aktivne i dinamične jezgre župne zajednice evangelizacijom i katehezom pojedinih dobnih uzrasta vjernika, a u obnovi sakralne arhitekture uključene su sve relevantne kulturne ustanove Republike Hrvatske. Stoga je u svakom pogledu preporučujem za objavljivanje.

Prof. Dr. sc. Vine Mihaljević

U Vukovaru s Ijudima borave već od 13. stoljeća sve do danas franjevci. Crkva sv. Filipa i Jakova, te uz nju dograđen samostan, vjekovni su svjedoci vjerskog i kulturnog života u Vukovaru. U opisu crkve i samostana autor se služio već izdanim djelima mnogih autora. Izvjesni broj stranica posvećen je pastoralnom djelovanju u vukovarskoj župi čega je autor i sâm svjedok kao aktualni župnik. Kratka poglavlja, primjereni naslovi, obilni slikovni prilozi kao i lagan stil potiču čitatelja da djelo pročita u jednom dahu. To je, naime, najveća vrijednost ove monografije fra Ivice Jagodića.

Fra Vatroslav Frkin

BONOFESTOVA IZDANJA – CD – nosači zvuka od 2006. do 2015. godine.

Cd Bonofest 2006 Cd Bonofest 2007 Cd Bonofest 2008 Cd Bonofest 2009 Cd Bonofest 2010 CD Bonofest 2011 bonofest2013  bonofest2014 bonofest2015

 

Zbor mladih “VIS Damjan”

damjan

VIS Damjan
Hodaj hrabrije
2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dječji crkveni zbor – Glasnici sv. Bone.

Cd Glasnici sv. Bone

Glasnici sv. Bone – Cd promoviran 18. 06. 2010.

9,624 total views, 3 views today

POBOŽNOST

 • Molitva krunice
  Svaki dan u 18 sati
 • Pobožnost sv. Antunu
  Utorkom prije večernje mise
 • Molitva Časoslova
  Srijedom u 18:15 sati
 • Euharistijsko klanjanje
  Četvrtkom nakon večernje mise
 • Križni put [u korizmi]
  Petkom u 18 sati
  Nedjeljom u 10:30 i 18 sati
 • ŽUPNA KATEHEZA

 • Niži razredi osnovne škole

  1. r. četvrtkom u 15 sati

  2. r. svaki drugi utorak u 15

  4. r. petkom – svaki drugi tjedan u 16

 • Prvopričesnici

  3. r. (A. Bauer) utorkom u 16

  3. r. (D. Tadijanović) svaki drugi utorak od 16 do 17,15

  3. a r. (Mitnica) svaka druga srijeda od 14,15 do 16,10

  3. b r. (Mitnica) svaka druga srijeda od 16,15 do 17.35

 • Viši razredi osnovne škole

  5., 6. r. petkom – svaki drugi tjedan u 17

  7. r. petkom u 17

  8. r. petkom u 20:00

 • Srednja škola
  1. r. petkom u 20 sati (Frama)
 • Krizmanici
  1. skupina: ponedjeljkom u 20 sati
  2. skupina: četvrtkom u 20 sati
  3. skupina: subotom u 10 sati
 • TJEDNI ŽUPNI SUSRETI

 • Frama

  Petkom u 20:00 sati

 • Zbor sv. Cecilije
  Utorkom i petkom nakon večernje mise
 • Zbor mladih “Vis Damjan”
  Četvrtkom u 19:30 sati
 • Dječji zbor “Glasnici sv. Bone”
  Subotom u 10 sati
 • Molitvena zajednica
  Ponedjeljkom nakon večernje mise
 • Ministranti
  Subotom u 11 sati
 • Zajednica sv. Marte
  Ponedjeljkom u 8 sati
 • Framica
  subotom u 11 sati
 • MJESEČNI ŽUPNI SUSRETI

 • Franjevački svjetovni red
  Prve srijede u mjesecu nakon večernje mise
 • Obiteljska zajednica
  Treće srijede u mjesecu nakon večernje mise
 • Vjera i svjetlo
  Druge nedjelje u mjesecu u 17 sati