Frama slavi 30.rođendan

 • Frama slavi 30.rođendan|18. veljače 2022.

  Hvaljen Isus i Marija draga braćo i sestre, dragi framaši i framašice – sadašnji i bivši, dragi duhovni asistenti i asistentice!

  Vjerojatno vam je poznato kako se ove godine obilježava velika trideseta obljetnica od osnutka Frame u Hrvatskoj. Od 1992. pa do danas kroz bratstvo Franjevačke mladeži prošlo je tisuće i tisuće mladih. Mnogima je Frama obilježila živote i pomogla pri shvaćanju životnog poziva i poslanja. U trideset godina nakupilo se dosta događaja – hodova, seminara, nacionalnih susreta…

  Kako bi se dostojno obilježilo postojanje i djelovanje Frame u Hrvatskoj, kroz proteklo vrijeme radili smo na prvoj framaškoj monografiji. Za nju smo izdvojili mnogo truda i vremena tražeći informacije i fotografije iz bogate Framine povijesti. Monografija je vrijedna kako za sadašnje naraštaje, tako i za buduće – kako bi sve ono kroz što je Frama prošla dosad ostalo zapisano u vremenu.

  Svima kojima je poznato djelovanje Frame znaju da su framaši prepoznatljivi po njihovoj radosti i druželjubivosti. Pa kakva bi to bila proslava velikog tridesetog rođendana bez  zajedničkog slavlja!?  Budući da je rođendan koji slavimo velik, priprema se i veliko slavlje na koje su pozvani sadašnji i bivši framaši, članovi Franjevačkog svjetovnog reda i duhovni asistenti. Susret će se održati na zagrebačkom Svetom Duhu 30. travnja ove godine pod geslom svetog Franje – „Neka imaju Duha Gospodnjeg.“

  Međutim, kako bi se monografija mogla izdati i proslava mogla održati, Frami je potrebna vaša pomoć u obliku donacije. Svaka, i najmanja, donacija je dobrodošla i na njoj smo vam vrlo zahvalni.

  Donirati možete pomoću mobilnog bankarstva skeniranjem barkoda na fotografiji ili unosom podataka za uplatu.

  PODACI ZA UPLATU:

  Hrvatsko nacionalno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda – Frama Hrvatska

  Kaptol 9, 10000 Zagreb, OIB: 67879291091
  IBAN: HR3023400091510870525 ● SWIFT: PBZGHR2X
  Opis plaćanja: Donacija za monografiju i proslavu 30 godina

  Ako pak niste u mogućnosti donirati, podijelite ovo sa svojim prijateljima.

  Unaprijed hvala na svakom daru! Mir i dobro!

   

  Pomozimo Frami da proslavi svoj trideseti rođendan!

  207 total views, 1 views today