Bonofest 2013.

bonofest logo u okviru

 

ODRŽAN BONOFEST 2013.

U subotu 4. svibnja 2013. godine u Vukovaru održan je osmi po redu festival duhovne glazbe Bonofest pod geslom „Vjera je dar“. Vjera je istinski božanski dar kojega Bog daruje!   Taj božanski dar doživjeli su posjetitelji prepune župne crkve sv. Filipa i Jakova u  novim duhovnim pjesmama.  I one su dar onima koji vjeruju.

IMG_0460

Nove predstavljene pjesme u Godini vjere proizišle su iz Natječaja i Bonofestove radionice koja je trajala cijelu proteklu godinu. Sve to vrijeme vjera je snažila tekstopisce, glazbenike, aranžere i na kraju i same izvođače s mikrofonom i instrumentima u rukama.

„Osmi Bonofest u znaku je vjere. Ona nas je okupila i hvala Bogu što ju imamo“ riječi su fra Ivica Jagodića, predsjednika organizacijskog odbora.

Festival je najprije započeo s radionicama u kojima su sudjelovali oko 200 izvođača. Prvi dio festivala održan je u prepunoj dvorani Pastoralnog centra sv. Bone u kojem su mladi predstavili deset novih pjesama, a prema stručnom ocjenjivačkom sudu dvije su pjesme uvrštene za finalni dio Bonofesta 2014. Pjesme su to u izvedbi Vis-a Damjena i Dajane Blažević.

Glavna festivalska večer pružili je 15 novih pjesama prožete vjerom. Nove autorske pjesme izveli su sljedeći: VIS Trinity, Vis Damjan, Mia Kordić, Sliryc 33, Adrijana Baković, Antonio Tkalec, Ivo Šeparović, Mario Brkić, Željka Marinović, Petra Antolić, Goran Bošković, Čedo Antolić, Djordjija Palić, Emanuel, Carla Belovari, Ivana i Marija Husar, te Nina Badrić.

I kada bi nam naslovi novih pjesama htjeli nešto reći, rekli bi ovo:

IMG_9719

Slavimo Te, Bože, više od svega, jer Tvoje je ime Kruh života iUtjeha. Moj Bog, Dobar k’o kruh, ja Vjerujem u to. Poslušaj Poziv, Povrati vjeru i Odaberi Njegovu ljubav, kliči mu ”Hosana”. Jer voli te Više od svega i U ljubavi toj Lako je biti Njegov do kraja.

Ovogodišnji festival  organizira pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara.

Sa zahvalnošću!

fra Ivica Jagodić

predsjednik Organizacijskog odbora

1,650 total views, 2 views today