ZVON ZA VUKOVAR

 • ZVON ZA VUKOVAR|8. studenoga 2018.

  „ZVON za Vukovar“, je ideja da svake godine 18. studenog u točno 18 sati i 11 minuta zvona svake  crkve u Hrvatskoj zazvone u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, pozivajući na molitvu kako za žrtve zlodjela tako i za one koji su ih počinili.

  Kako bi Zvon za Vukovar bio što snažniji i doista došao do srca i misli što više građana Republike Hrvatske, počevši od onih najmanjih do najstarijih, ali jednako tako i svih onih koji nisu u mogućnosti doći u Vukovar na taj dan, a žele sudjelovati u obilježavanju Dana sjećanja, ovime se može priključiti i sudjelovati u Danu sjećanja na žrtvu Vukovara.

  Udružimo srca i snage zajedno te omogućimo da se sjećanje i poruka prenosi i nadalje, neka ostanu živi u svima nama, dok zvona pozivaju na molitvu! Jer upravo nam ona omogućuje obuhvaćanje cjelovitosti događaja, istovremeno nagoviještajući nadu.

  „Zid križeva“ –  inicijativa zajedništva. Mnogi hodočasnici koji su proteklih godina pohodili naš samostan prilikom posjeta gradu Vukovaru na dar su nam poklanjali križeve koje su donosili iz svojih župa. Promatrajući ovu spontanu želju hodočasnika iz raznih župa da njihovi križevi ostanu u Vukovaru kao znak da su ga pohodili, odlučili smo istu proširiti i ovjekovječiti na jedan poseban način. Sukladno tome smo prilikom formiranja Franjevačkog muzeja Vukovar izdvojili prostor u kojem ćemo izložiti, osim ovih križeva koji su nam doneseni tijekom godina, i po jedan križ iz svake župe u Hrvatskoj.

  Nadamo se da će „ZVON za Vukovar“ ove godine 18. studenog u 18 sati i 11 minuta biti u svim našim katedralama, bazilikama i crkvama diljem domovine Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, a očekujemo i iz svakoga mjesta križ koji ćemo staviti na „Zid križeva“ kao simbol zajedničkog križnog puta u najtežim trenucima hrvatske povijesti.

   

  715 total views, 1 views today