Godišnje župno hodočašće

 • Godišnje župno hodočašće|3. svibnja 2017.

  Godišnje župno hodočašće (Lurd i Santiago de Compostela)

  Planirano godišnje župno hodočašće u svibnju nismo mogli organizirati zbog mnoštva događanja u našoj župi. Stoga smo to odgodili za jesen, od 22. do 30. rujna. 2017.

  Ovdje donosimo cjelokupni program.

  VELIKA HODOČASNIČKA TURA

  9 dana autobusom

  Milano – Carcassone – Lourdes – Santiago de Compostela – Zaragoza – Barcelona – Montserrat – Avignon – Padova

  1. dan:

  Polazak iz Slavonije oko 22h preko Hrvatske do Italije, u pravcu Milana.

  1. dan: MILANO – NICA/CANNES

  Dolazak u MILANO, najveći i najvažniji grad sjeverne Italije i prvu postaju našeg hodočašća, u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za okrjepu i obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: milanska katedrala posvećena Uznesenju Marijinom, galerija Vittorio Emanuele II, slavni teatar Scala itd. Nastavak puta prema Azurnoj obali do Nice ili Cannesa, smještaj u hotel, noćenje.

  1. dan: NICA/CANNES – CARCASSONE – LOURDES (LURD)

  Doručak, kraći razgled i upoznavanje s Nicom ili Cannesom, te nastavak putovanja prema mjestu CARCASSONE, srednjovjekovnom utvrđenom gradiću na jugu Francuske i drugoj postaji na našem putovanju. S položajem na vrhu brijega, dvostruki zidovi i kule ovog gradića ponosno stoje toliko visoko da su zgrade grada gotovo u potpunosti skrivene od znatiželjnih pogleda izvana. Tvrđava Carcassone jedan je od najvećih netaknutih gradskih dvoraca u Francuskoj, a šarmu ovog mjesta pridonosi i činjenica da gradski propisi zahtjevaju da sve zgrade unutar zidina, uključujući i nove, u potpunosti odražavaju srednjevjekovni karakter ovog čudesnog mjesta. Nakon ugodnog provedenog dana, odlazak prema LOURDESU trećoj postaji našeg putovanja. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

  1. dan: LOURDES (LURD)

  Doručak, ručak i večera. Upoznavanje sa svetištem, te slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Gradić LOURDES (Lurd), naše nalazi se na jugu Francuske ispod visokih Pirineja i ima svega 20.000 stanovnika. Grad se nalazi uz rijeku Gavu, ispod brijega na kojem je starinska tvrđava. Prvo Gospino ukazanje u ovom gradiću bilo je davne 1858. i od tada je Lourdes baza za brojne hodočasnike iz cijeloga svijeta. Noćenje.

  1. LOURDES (LURD) – SANTIAGO DE COMPOSTELA

  Doručak. Nastavak putovanja prema našoj četvroj postaji – gradu SANTIAGO DE COMPOSTELA na sjeverozapadu Španjolske i glavnom gradu Galicije. S obzirom da trebamo prijeći cca 850 km od Lourdesa do Santiaga, vrijeme provedeno u vožnji iskoristit ćemo za upoznavanje sa Španjolskom i brojnim španjolskim gradićima i pokrajinama kraj kojih prolazimo na putu do našeg odredišta, te si skratiti put zanimljivim pričama naših dvaju vodiča, turističkog i duhovnog. Dolazak previđen navečer. Večera, odmor i noćenje.

  1. SANTIAGO DE COMPOSTELA

  Doručak, ručak i večera. Upoznavanje s gradom i svetištem. Santiago de Compostela je zaista jedno posebo mjesto. Milijuni ljudi iz cijelog svijeta ga posjećuju, od kojih dio dolazi pješice Putem Svetog Jakova, koji je stara hodočasnička ruta još iz 9. stoljeća. Put Svetog Jakova velika je mreža starih hodočasničkih puteva koji počinju u različitim mjestima i državama poput Portugala i Francuske, a svi putevi završavaju na istom mjestu – baš u Santiagu. Najpoznatija ruta je francuska, koja broji 780 km koje hodočasnici prolaze ponekad i mjesecima. Noćenje.

  1. SANTIAGO DE COMPOSTELA – ZARAGOZA – BARCELONA

  Doručak i napuštanje hotela. Krećemo put Zaragoze, prijestolnice Aragona i jednog od mjesta na Putu Svetog Jakova. ZARAGOZA, grad koji sjedi na obalama rijeke Ebro, bogata je mješavina povijesnog i modernog, te poznato mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Također, grad je i idealno mjesto za kušanje španjolske gastronomije, Zaragoza nudi piće i hranu za sve okuse i cijene. Ali, tapase svakako morate kušati! Razgled grada u pratnji stručnog vodiča: barokna bazilika Gospe od Pilara koje je sagrađena na mjestu gdje se svetom Jakovu ukazala Gospa, četvrt San Miguel, toranj Zuida, trgovačka burza iz 16. stoljeća Lonja de Marcaderes, katedrala La Seo, Aljafeira itd. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Nastavak puta prema Kataloniji. Smještaj u hotel oko Barcelone. Večera. Noćenje.

  1. BARCELONA – MONTSERRAT – AVIGNON

  Doručak. Danas ćemo upoznati dva bitna katalonska mjesta – glavni grad pokrajine, Barcelonu, te glavno svetište pokrajine, Montserrat. Napuštanje hotela i polazak prema svetištu MONTSERRAT, glavnom svetištu u Kataloniji, smještenom na planini Montserrat koja je poznata po svojim neobičnim i veličanstvenim stijenama. U sklopu svetišta se nalazi benediktinska opatija koja datira još iz 11. stoljeća. i postoji još i danas, a treutno broji preko 150 benediktinaca. U bazilici svetišta se nalazi i slika Djevice od Monstserrata (ili Crne Gospe, kako ju još zovu), omiljene svetice Katalonije. Muški zbor Escolania svetiša Montserrat jedan je od najstarijih u Europi, a nastupaju baš u bazilici tijekom zajedničkih molitvi i ceremonija. U bazilici se također nalazi i muzej u kojem su izložene umjetnine brojnih poznatih umjetnika poput El Greca, Dalija i Picassa.

  Nakon posjeta Montserratu, krećemo put BARCELONE, glavnog grada pokrajine Katalonije. Razgled grada u pratnji stručnog vodiča: najpoznatija ulica grada, La Rambla, spomenik Columbu, stara gradska tržnica, poznati stari dio grada zvan Gotička četvrt u kojoj se nalazi i katedrala itd. I kruna posjeta gradu – jedna od najslavnijih katedrala na svijetu, Gaudijevo remek-djelo, Sagrada Familia. Ako vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Napuštanje Barcelone i putovanje prema Avignonu. Smještaj u hotel u okolici grada, večera, noćenje.

  1. AVIGNON – PADOVA

  Doručak. Odlazak u AVIGNON, jedan od najljepših gradova Provanse, grad povijesti i umjetnosti poznat i kao „papinski grad“, ime koje zahvaljuje svom statusu iz 14. stoljeća. Danas je Avignon poznat i kao kazališni grad jer se u njemu svako ljeto odvija jedan od najpoznatijih europskih kazališnih festivala. Šetnja središtem grada koji je bio prijestolnica kršćanstva: katedrala Notre Dame des Doms izgrađena u 12. st., Palais des Papes – papinska palača, jedna od najznačajnijih gotičkih građevina na svijetu pod zaštitom UNESCO-a, Pont d’Avignon, poznati srednjovjekovni most… Nakon Avignona, krećemo prema PADOVI, posljednjoj postaji na našoj velikoj hodočasničkoj turi. Šetnja gradom i slobodno vrijeme. Uz pratnju stručnog vodiča prošetat ćemo centrom grada: najveći kružni trg u Europi Prato della Valle, bazilika Svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije, svetište sv. Leopolda Mandića… Nastavak putovanja u pravcu Hrvatske. Povratak se predviđa u kasnijim večernjim satima.

  CIJENA 3.980,00 kn (Kalkulacija rađena na bazi 45-47 plaćenih osoba. Cijena je izražena po osobi, za smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.)

  TERMIN 22.09. – 30.09.2017.

  PRIJAVA I UVJETI PLAĆANJA

  U 4 mjesečne rate (prva rata do 1. 6.; druga do 1.7.; treća do 1.8. i četvrta do 1.9.).

  Uplate se vrše u župnom uredu.

  ARANŽMAN UKLJUČUJE

  – Prijevoz turističkim autobusom na opisanoj relaciji

  – 1 noćenje s doručkom u hotelu na Azurnoj obali

  – 2 noćenja u Lourdesu – 1 polupansion + 1 puni pansion

  – 2 noćenja u Santiago de Composteli – 1 polupansion + 1 puni pansion

  – 1 noćenje s doručkom u hotelu oko Barcelone

  – 1 noćenje s doručkom u hotelu oko Avignona

  – Večera u Barceloni/okolici

  – Večera u Avignonu/okolici

  – Sve izlete i razglede prema programu

  – Stručno vodstvo i pratitelja grupe

  – Duhovno vodstvo

  – Ulaznica za Monteserrat

  – Osiguranje od odgovornosti – Osiguranje jamčevine – Organizaciju i rezervaciju putovanja

  NAPOMENA

  – Eventualne ulaznice po osobnoj želji plaćaju se na licu mjesta

  – Doplata za međunarodno zdravstveno osiguranje za osobe do 70 godina starosti iznosi 60,00 kn, a za osobe od 70 -80 godina starosti iznosi 180,00 kn

  – doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 1.150,00 kn

  REFERENCE AGENCIJE

  – Najstarija privatna agencija u Hrvatskoj (osnovana 1988. godine)

  – Specijalist za školske ekskurzije – Certifikat ISO 9001

  – Član UHPA

  – Provjereni smještaj, iskusni vodiči i pratitelji – Kvalitetni autobusi i sigurnost

  – Dugogodišnje iskustvo je garancija kvalitete – Obveze izvršavamo prema programu i ugovoru

   

  1,060 total views, 3 views today